03/02/2023

Πολυνευροπάθεια/-μυοπάθεια κρίσιμης νόσου

Η πολυνευροπάθεια/-μυοπάθεια κρίσιμης νόσου είναι συχνή επιπλοκή σοβαρών ασθενειών, που περιλαμβάνουν αισθητηριακούς και κινητικούς νευρικούς άξονες, καθώς και σκελετικούς μύες, αντίστοιχα.

23/01/2023

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα προκαλείται από πίεση στο μέσο νεύρο. Aνατομικά το μέσο νεύρο περνάει από το αντιβράχιο, μέσα από μια στενή δίοδο στον καρπό (καρπιαίος σωλήνας) προς το χέρι. Παρέχει αισθητικότητα στην παλαμιαία πλευρά στα πρώτων 4 δάκτυλα. Παρέχει επίσης κινητικότητα των μυών γύρω από τη βάση του αντίχειρα.

09/01/2023

Τενοντοπάθεια στροφέων του ώμου

Το στροφικού πετάλου του ώμου αποτελείται από 4 τένοντες. Αυτούς του υπερακανθίου, του υπακανθίου, του ελάσσονος στρογγύλου και του υποπλατίου. Τενοντοπάθεια ονομάζεται η εκφύλιση των τενόντων του στροφικού πετάλου. Τις περισσότερες φορές, η τενοντοπάθεια αφορά αυτόν του υπερακανθίου.

27/12/2022

Modified Αshworth (MAS)

Η κλίμακα Αshworth και η τροποποιημένη κλίμακα Ashworth (MAS) είναι κλίμακες μέτρησης της σπαστικότητας των μυών και χρησιμοποιείται σε ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις.

22/12/2022

Eυχές για τις γιορτές

Ευχές για τα Χριστούγεννα και το 2023.

20/12/2022

Πόνος σε ογκολογικούς ασθενείς

Όσον αφορά ογκολογικούς ασθενείς ισχύει, ότι από πόνο υποφέρει το 39,3% των ασθενών μετά από την ογκολογική θεραπεία, το 55% κατά τη διάρκεια της ογκολογικής θεραπείας, ενώ πονάει επίσης το 66,4% των ασθενών σε προχωρημένο, μεταστατικό ή τελικό στάδιο καρκίνου.

01/12/2022

Επέκταση πιστοποίησης κατάρτισης στην ειδική θεραπεία με Βotulinum Τoxin

επέκταση πιστοποίησης κατάρτισης στην ειδική θεραπεία με Βotulinum Τoxin για όλες τις νευρολογικές ενδείξεις από την Γερμανική Νευρολογική Κοινότητα (Arbeitskreis Botulinumtoxin e.V. der Deutschen Gesellschaft für Neurologie).

25/11/2022

Δυστονία και κοινωνικός στιγματισμός

Ο στιγματισμός είναι η αδικαιολόγητη απόδοση ενός συγκεκριμένου χαρακτηριστιού, κυρίως αρνητικού, με βάση μόνο την εμφάνιση ή την συμπεριφορά. Παραδείγματος χάριν, διαταραχές ισορροπίας, λόγω κακής στήριξης του σώματος, εξισώνονται με κατανάλωση αλκοόλ, ενώ τρόμος της κεφαλής, εξισώνεται με ψυχικές νόσους ή υπέρχρηση ουσιών.

08/11/2022

Πελματιαία απονευρωσίτιδα

Η πελματιαία απονευρωσίτιδα είναι ένας φλεγμονώδης ερεθισμός της πελματιαίας περιτονίας, που σχετίζεται με πόνο στο πέλμα του ποδιού στην περιοχή της πτέρνας.

Εμφάνιση 1 έως 9 από 121 (14 Σελ.)