30/05/2023

Σύγκριση PRP και υαλουρονικού οξέος στην οστεοαρθρίτιδα

Η οστεοαρθρίτιδα γόνατος είναι μια κοινή εκφυλιστική κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από καταστροφή του αρθρικού χόνδρου. Δύο θεραπείες που χρησιμοποιούνται ευρέως για την πάθηση είναι οι ενέσεις PRP και οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος. Αυτές οι θεραπείες στοχεύουν στη μείωση του πόνου και στη βελτίωση της λειτουργίας των αρθρώσεων.

22/05/2023

O ανελκτήρας της ωμοπλάτης στην αυχενική δυστονία

Ο ανελκυστήρας της ωμοπλάτης είναι ένας μυς που βρίσκεται στην περιοχή του αυχένα. Εκφύεται από τις εγκάρσιες αποφύσεις των ανώτερων αυχενικών σπονδύλων (C1-C4) και καταφύεται στην άνω γωνία της ωμοπλάτης. Ανατομικά, ο ανελκτήρας της ωμοπλάτης βρίσκεται εν τω βάθει του τραπεζοειδούς μυός.

15/05/2023

Υπερηχογραφική διάγνωση τενοντοπάθειας υπερακανθίου

Η τενοντοπάθεια του υπερακανθίου είναι μια κοινή αιτία πόνου και αδυναμίας στον ώμο, ιδιαίτερα σε αθλητές ή άτομα που εκτελούν επαναλαμβανόμενες εναέριες δραστηριότητες. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο, αδυναμία και δυσκολία με την ανύψωση ή την απαγωγή του βραχίονα.

08/05/2023

Μειονεκτήματα ΗΜΓ καθοδήγησης εγχύσεων Botulinumtoxin

Oι εγχύσεις botulinum toxin με ηλεκτρομυογραφική (ΗΜΓ) καθοδήγηση μπορεί να είναι μια αποτελεσματικότερη θεραπευτική επιλογή συγκριτικά με τις τυφλές ανατομικές εγχύσεις. Όμως, υπάρχουν ορισμένα πιθανά μειονεκτήματα που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν.

02/05/2023

Μέσος γλουτιαίος, αίτια αδυναμίας

Η αδυναμία του μέσου γλουτιαίου μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως τραυματισμό, υπέρχρηση ή νευρολογικές καταστάσεις που επηρεάζουν τον μυϊκό έλεγχο είτε άμεσα στον μέσο γλουτιαίο, είτε στους ανταγωνιστές του (προσαγωγούς).

24/04/2023

Ενδαρθρικές-περι/ενδοτενόντιες εγχύσεις. Εναλλακτικές κορτιζόνης

Η αρθροπάθεια δεν μπορεί να προληφθεί ή να θεραπευτεί με αυτές τις ενέσεις (ενέσεις υαλουρόνικού ή αυτόλογη θεραπεία αίματος), αλλά μπορεί να επιβραδυνθεί σημαντικά. Ωστόσο, χάρη σε αυτές τις ενέσεις, πολλοί ασθενείς ανακτούν μια καλή ποιότητα ζωής. Το αποτέλεσμα και συνεπώς η διάρκεια των ενέσεων εξαρτάται από τη σοβαρότητα της αρθροπάθειας. Εάν η ανταπόκριση είναι καλή, η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί ανά πάσα στιγμή.

17/04/2023

Επιτρέπεται η ενδυνάμωση των σπαστικών μυών μετά από εγχύσεις Botulinumtoxin;

Σε ασθενείς με σπαστικότητα η θεραπεία εκλογής είναι η Botulinumtoxin και η φυσιοθεραπεία. Ως προς τη δεύτερη υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το αν θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο διατατικές ασκήσεις, ασκήσεις ενδυνάμωσης ή συνδυασμός αυτών.

13/04/2023

Eυχές για το Πάσχα

Από το ιατρείο σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

10/04/2023

Γιατί αποτυγχάνει η θεραπεία με Botox® στην αυχενική δυστονία;

1. Αποδίδεται πάντα η αποτυχία της θεραπείας Botulinumtoxin σε δημιουργία αντισωμάτων; 2. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή καταλληλότερες θεραπείες για την αυχενική δυστονία από το Botox®;

Εμφάνιση 1 έως 9 από 134 (15 Σελ.)