28/05/2021

Καφεΐνη - Βελτιώνει την αθλητική απόδoση;

Οι καφεΐνη ανήκει στα εργογόνα βοηθήματα, δηλαδή στις ουσίες που αυξάνουν την αθλητική απόδοση, η χρήση της όμως δεν είναι απαγορευμένη και η λήψη της δεν θεωρείται ντόπινγκ. Αποτελεί ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εργογόνο βοήθημα όταν λαμβάνεται στις συνιστώμενες δόσεις. Είναι χρήσιμο κυρίως σε αθλήματα που εμπλέκεται η αερόβια αντοχή και μπορεί να αυξήσει τις επίδόσεις.

19/05/2021

Σύνδρομο μονάδας εντατικής θεραπείας - Νευρολογική Φάση Β

Το σύνδρομο μετά από νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας (PICS) είναι η ορίζεται ως η επιδείνωση σωματικών λειτουργιών, ψυχικής και πνευματικής υγείας μετά από βαρέα νόσηση και νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Σήμερα, ο αυξημένος αριθμός αυτών των περιστατικών λόγω και της COVID πανδημίας αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο που έχουν οι ιατροί Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης από της πρώιμη φάση της βαριάς COVID νόσησης.

22/04/2021

Υπερηχογραφική απεικόνιση μασχαλιαίας περιοχής

Υπερηχογραφική απεικόνιση ανατομικών δομών της μασχαλιαίας περιοχής. Στην εικόνα απεικονίζονται το μέσο και το μυοδερματικό νεύρο, τα μασχαλιαία αγγεία και οι μύες : δικέφαλος, τρικέφαλος και κορακοβραχιόνιος.

12/04/2021

Πιστοποιημένοι στην έγχυση Botulinumtoxin ιατροί

Λίστα με τους πιστοποιημένους ιατρούς στην έγχυση Botulinumtoxin για νευρολογικές παθήσεις.

30/03/2021

Αερόβιες επιδόσεις στα αθλήματα βουνού

Mε την έκρηξη της δημοφιλίας των αθλημάτων βουνού τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί και το ενδιαφέρον των αθλούμενων σχετικά με τις επιδόσεις τους στο υψόμετρο και πως αυτές μπορούν να εκτιμηθούν ή να βελτιωθούν.

18/03/2021

Botox® στη Νευραλγία Τριδύμου

Συστηματική ανασκόπηση, αξιολόγησε 4 μικρές τυχαιοποιημένες μελέτες και έδειξαν ότι η Botulinumtoxin A μπορεί να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία της νευραλγίας τριδύμου ως εναλλακτική λύση επί αποτυχίας της συμβατικής φαρμακευτικής θεραπείας.

03/03/2021

Υπέρηχος Ώμου vs MRI

Ο υπέρηχος τείνει να καθιερωθεί ως η πρώτης γραμμής εξέταση στη διάγνωση της παθολογίας των μαλακών μορίων του ώμου. Πολλές συγκριτικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η ευαισθησία και η ακρίβεια ως προς την αναγνώριση π.χ. τενοντοπαθειών ή ρήξεων τενόντων του στροφικού πετάλου είναι εφάμιλλη, αν όχι καλύτερη, από αυτή της μαγνητικής τομογραφίας του ώμου. Μάλιστα ο υπέρηχος πλεονεκτεί ως προς την αμεσότητα, το κόστος και την δυνατότητα δυναμικής εξέτασης.

22/02/2021

Εργοσπιρομέτρηση: Ιστορικά στοιχείακαι πως λειτουργεί

Η εργοσπιρομέτρηση είναι μια διαγνωστική διαδικασία κατά την οποία γίνεται μέτρηση των αναπνευστικών αερίων κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται συνολική εκτίμηση της ανταπόκρισης του καρδιαγγειακού, αναπνευστικού και του μυοσκελετικού συστήματος, καθώς και του μεταβολισμού κατά τη φόρτιση.

12/02/2021

Κατάχρηση αναλγητικών στη χρόνια ημικρανία

Σύμφωνα με τον ορισμό της Παγκόσμιας Κοινότητας Κεφαλαλγίας (International Headache Society), χρόνια ημικρανία είναι η κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής υποφέρει από πονοκέφαλο για περισσότερους από 3 μήνες, για τουλάχιστον 15 μέρες τον μήνα, 8 ή περισσότερες εκ των οποίων αφορούν κρίσεις ημικρανίας.

Εμφάνιση 1 έως 9 από 76 (9 Σελ.)