10/01/2022

Σύνδρομο ταρσιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο ταρσιαίου σωλήνα μία παγιδευτική νευροπάθεια, δηλαδή ένα σύνδρομο συμπίεσης του κνημιαίου νεύρου λόγω συμπίεσής του σε ένα στενό πέρασμα, τον ταρσιαίο σωλήνα.

09/01/2022

ΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ - Κάνε τη σωστή κίνηση

Η καμπάνια "Κάνε τη Σωστή κίνηση" είναι μια πρωτοβουλία της IPSEN για ενημερωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σπαστικότητα και φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

27/12/2021

Αντιμετώπιση σιελόρροιας με αλλαντική τοξίνη

Η σιελόρροια, δηλαδή η υπερβολική παραγωγή σιέλλου, είναι ένα κοινό πρόβλημα σε παιδιά με νευρολογικά νοσήματα (π.χ. με νοητική υστέρηση ή εγκεφαλική παράλυση) και σε ενήλικες που έχουν νόσο του Πάρκινσον ή έχουν υποστεί εγκεφαλικό. Συνήθως προκαλείται από τον κακό έλεγχο των μυών του στόματος και του προσώπου.

09/12/2021

Μυϊκή κάκωση τετρακεφάλου

Ο τετρακέφαλος μηριαίος αποτελείται από τέσσερις μυς. Αυτοί είναι ο ορθός μηριαίος, ο έσω -, ο μέσος - και ο έξω πλατύς. Οι κακώσεις του ταξινομούνται σε 1ου-3ου βαθμού ανάλογα με την βαρύτητά τους. Η διάγνωση της θλάσης του τετρακεφάλου γίνεται κλινικά και απεικονιστικά με υπερηχογράφημα ή με μαγνητική τομογραφία.

17/11/2021

To σήμα της Mercedes στον μυοσκελετικό υπέρηχο

Απεικόνιση των οπισθίων μηριαίων και του ισχιακού νεύρου, σε εγκάρσια προβολή κάτω από το ύψος του ισχιακού κυρτώματος.

31/10/2021

Yπερηχογραφικά καθοδηγούμενες vs. Τυφλές εγχύσεις γόνατος

Οι ενδοαρθρικές εγχύσεις στο γόνατο είναι μια κοινή θεραπευτκή επιλογή, εναλλακτική στη συστηματικη φαρμακευτκή αγωγή. Οι συνήθεις ενέσιμοι παράγοντες περιλαμβάνουν κορτικοστεροειδή, υαλουρονικό οξύ, προϊόντα που προέρχονται από το αίμα, όπως το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) και βιολογικά κυτταρικά προϊόντα από τον μυελό των οστών ή τον λιπώδη ιστό. Το εγχεόμενο προιόν είναι απαραίτητο να εισέλθει απευθείας εντός της άρθρωσης, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα.

29/09/2021

Cuff τραχειοστομίας και διαχείριση φουσκώματος

Η σωστή διαχείριση της τραχειοστομίας και ειδικότερα η διαχείριση του cuff (μπαλονιού), συμβάλλει σημαντικά στην ταχύτερη αποκατάσταση. Αλλαγές στη πίεση του μπαλονιού επιτρέπουν ή αποτρέπουν την από του στόματος σίτιση, την ομιλία και αλλάζουν τα δεδομένα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

16/09/2021

Ντοπινγκ αίματος

Ντόπινγκ αίματος θεωρούνται όλες παράνομες πρακτικές αύξησης του αριθμού των ερυθροκυττάρων και της συνολικής μάζας της αιμοσφαιρίνης.

09/09/2021

Εγχύσεις σε οστεοαρθρίτιδα γόνατος

Οι ενδαρθρικές εγχύσεις γλυκοκορτικοειδών και υαλουρονικού οξέος συμβάλλουν στη μείωση του πόνου στην οστεοαρθρίτιδα του γόνατος. Σήμερα εφαρμόζονται επίσης ενδαρθρικές εγχύσεις με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλιά (PRP) και γίνονται έρευνες για πιο μοντέρνες θεραπείες, όπως οι εγχύσεις βλαστοκυττάρων, οι εγχύσεις πολυδεοξυριβονουκλεοτιδίων (PDRN) και όζοντος-οξυγόνου.

Εμφάνιση 1 έως 9 από 89 (10 Σελ.)