25/09/2023

Θεραπευτική διαχείριση εγκεφαλικής παράλυσης

Η διαχείριση της εγκεφαλικής παράλυσης (ΕΠ) ποικίλλει ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες και τα συμπτώματα του κάθε ασθενούς. Η θεραπευτική προσέγγιση μπορεί να περιλαμβάνει συνδυασμό θεραπευτικών παρεμβάσεων, φαρμάκων και χειρουργικών παρεμβάσεων.

18/09/2023

Νέα δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό για τεχνική εγχύσεων Botulinumtoxin

Δημοσιεύτηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό "Cureus Journal of Medical Science", εργασία μου, όσον αφορά ειδική τεχνική έγχυσης αλλαντικής τοξίνης "εντός πλάνου" με υπερηχογραφική καθοδήγηση σε συγκεκριμένους μύες του άνω άκρου.

11/09/2023

Καθοδήγηση σε θεραπεία με αλλαντική τοξίνη

Σύγκριση μη καθοδηγούμενων και καθοδηγούμενων εγχύσεων. Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος καθοδήγησης σε εγχύσεις αλλαντικής τοξίνης; Σύγκριση ΗΜΓ καθοδήγησης και υπερηχογραφικής καθοδήγησης;

04/09/2023

Πως μπορεί η εξέταση με μυοσκελετικό υπέρηχο να επηρεάσει τη θεραπεία και την αποκατάσταση

Πως μπορεί η εξέταση με μυοσκελετικό υπέρηχο να επηρεάσει τη θεραπεία και την αποκατάσταση

28/08/2023

Συνεργασία φυσιάτρου και θεραπευτών/γιατρών σε ασθενείς με σπαστικότητα

Η συνεργασία μεταξύ ενός φυσιάτρου που εγχέει αλλαντική τοξίνη (botulinumtoxin) και άλλων επαγγελματιών υγείας, όπως φυσιο- ή έργοθεραπευτές, σε ασθενείς με σπαστικότητα θα πρέπει να είναι σχέση συνεργασίας και ιδανικά να λειτουργούν ως ομάδα. Το ίδιο ισχύει και με τους ιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

21/08/2023

Οι κυριότερες θεραπευτικές και μη χρήσεις της αλλαντικής τοξίνης

Στο παρόν άρθρο θα αναλυθούν οι κυριότερες θεραπευτικές και μη χρήσεις της αλλαντικής τοξίνης (Botulinumtoxin, Botox®) στην ιατρική. Αυτές είναι:

14/08/2023

Χρόνια τενοντοπάθεια Αχιλλείου

Η χρόνια τενοντοπάθεια του Αχίλλειου τένοντα είναι μια μακροχρόνια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από επίμονο πόνο και εκφύλιση του αχίλλειου τένοντα. Εμφανίζεται λόγω επαναλαμβανόμενης κατάχρησης ή καταπόνησης του τένοντα, που οδηγεί σε συνεχόμενους μικροτραυματισμούς και ακολούθως ανεπαρκή επούλωση με την πάροδο του χρόνου.

07/08/2023

Αγγειακό εγκεφαλικό και σπαστικότητα

Περίπου 30.000 άνθρωποι κάθε χρόνο παθαίνουν εγκεφαλικό επεισόδιο στην Ελλάδα. Το 46% των επιζώντων θα εμφανίσουν σπαστικότητα εντός 1-3 μηνών. Η επίπτωση της σπαστικότητας αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου μετά από το εγκεφαλικό.

31/07/2023

GMFCS κατάταξη στην εγκεφαλική παράλυση

Το GMFCS (Gross Motor Function Classification System) είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιείται για την ταξινόμηση της λειτουργικής ικανότητας ατόμων με εγκεφαλική παράλυση.

Εμφάνιση 1 έως 9 από 153 (17 Σελ.)