13/05/2024

Μηχανισμός δράσης της Βotox® θεραπείας

Ποιος είναι ο μηχανισμός δράσης της θεραπείας με Botox;

02/03/2024

Ομιλία στο συνέδριο της ΕΕΦΙΑΠ: Θεραπεία με ΒοΝΤ υπό υπέρηχο

Παρακάτω παρατίθεται αυτούσια η ομιλία μου στο συνέδριο της ΕΕΦΙΑΠ τον περασμένο Νοέμβριο.

19/02/2024

Θεραπεία με αλλαντική τοξίνη σε παιδιά μικρότερα από 2 έτη

Η αλλαντική τοξίνη (BoNT) έχει λάβει επίσημο on-label ένδειξη για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, που εμφανίζουν σπαστικότητα και είναι ηλικίας μεγαλύτερα των 2 ετών. Είναι όμως το ίδιο αποτελεσματική και ασφαλής και σε παιδιά μικρότερα από 2 έτη;

12/02/2024

Eπιστημονική τεκμηρίωση παιδο-ορθοπαιδικών επεμβάσεων σε εγκεφαλική παράλυση

Στην Ελλάδα φαίνεται ότι εφαρμόζονται σε πολύ πρώιμο στάδιο οι ορθοπαιδικές και νευροχειρουργικές επεμβάσεις, ακόμα και σε περιπτώσεις που αυτές δεν έχουν ξεκάθαρη ένδειξη. Μπορεί αυτές οι επεμβάσεις να ήταν σχεδόν μονόδρομος προ 20 ετών, όταν δεν ήταν διαδεδομένη η θεραπεία με αλλαντική τοξίνη, σήμερα όμως τα δεδομένα θα έπρεπε να έχουν αλλάξει.

05/02/2024

Πτώση άκρου ποδός: Foot drop ή σπαστικότητα;

Δύο κοινά προβλήματα είναι η χαλαρή πτώση του άκρου ποδιού και η σπαστική ραιβοϊπποποδία. Ποιες είναι οι διαφορές αυτών των δύο καταστάσεων;

30/01/2024

Εγκεφαλική παράλυση - Τι είναι;

Η εγκεφαλική παράλυση (CP) είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες κινητικής αναπηρίας στα παιδιά. Eίναι μη προοδευτική διαταραχή, που εμφανίστηκε στον αναπτυσσόμενο εμβρυϊκό ή βρεφικό εγκέφαλο.

22/01/2024

Case-Report: Αυχενική Δυστονία

Παρουσίαση περιστατικού από θεαματική βελτίωση ασθενούς με αυχενική δυστονία μετά από θεραπεία με αλλαντική τοξίνη.

15/01/2024

Υπερηχογραφικά καθοδηγούμενες ενέσεις PRP στον ώμο

Για ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιους πόνους ή τραυματισμούς στον ώμο βιολογικές θεραπείες, όπως οι εγχύσεις PRP, μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του πόνου και στην επιτάχυνση της αποκατάστασης.

08/01/2024

Ολοκληρωμένη διαχείριση της σπαστικότητας

Η διαχείριση της σπαστικότητας γίνεται εξατομικευμένα αναλόγως της αρχικής διάγνωσης, του είδους και της βαρύτητάς της σπαστικότητας. Γι' αυτό συχνά απαιτείται πολυπαραγοντική θεραπεία από ομάδα.

Εμφάνιση 1 έως 9 από 176 (20 Σελ.)