11/12/2019

Κύστη Baker

H κύστη Baker ή ιγνιακή κύστη είναι συλλογή υγρού στον ιγνιακό βόθρο. Προκύπτει από επικοινωνία της άρθρωσης του γόνατος με τον θύλακο του ημιυμενώδους-γαστροκνήμιου μυός.

05/12/2019

Εργοσπιρομέτρηση

Η εργοσπιρομέτρηση είναι μια διαγνωστική μέθοδος με την οποία, μετρώντας τις τιμές των εκπνεόμενων αερίων κατά τη διάρκεια σωματικής φόρτισης, βγαίνουν συμπεράσματα για την κατάσταση του μεταβολισμού, του καρδιαγγειακού και του αναπνευστικού συστήματος.

04/12/2019

Αθλητική τριάδα - RED-S

Ως αθλητική τριάδα ορίζεται η εμφάνιση διατροφικών διαταραχών(1) συνοδευόμενες από οστεοπενία/οστεοπόρωση(2) και ολιγομηνόρροια/αμηνόρροια(3) σε αθλήτριες.

14/11/2019

Αντιγριπικός εμβολιασμός

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός διενεργείται κάθε χρόνο. Η αναγκαιότητα εμβολιασμού, οι ομάδες υψηλού κινδύνου και η συνταγογράφηση του εμβολίου της γρίπης.

23/10/2019

Ντελίριο στους ασθενείς αποκατάστασης

Το πιο συχνό των νευροψυχιατρικών συμπτωμάτων είναι το ντελίριο ή αλλιώς οξύ οργανικό ψυχοσύνδρομο. Αν και το ντελίριο εμφανίζεται συχνά σε ασθενείς πολλές φορές δεν γίνεται έγκαιρα η διάγνωσή του και κατ' επέκταση συνολικά υποθεραπεύεται.

18/10/2019

Σύνδρομο υπερπροπόνησης

Πολλές φορές οι αθλητές λόγω του συνδρόμου υπερπροπόνησης παρατηρούν στασιμότητα όσον αφορά τις επιδόσεις τους ή ακόμα και επιδείνωσή τους παρόλο που έχουν αυξήσει την ένταση και τη διάρκεια των προπονήσεων τους. Η διάγνωση και η θεραπεία του συνδρόμου είναι σημαντική.

10/10/2019

Υπερηχογραφική καθοδήγηση στη θεραπεία με Botulinumtoxin

Η έγχυση αλλαντικής τοξίνης οφείλει να είναι ακριβής για λόγους ασφάλειας και μέγιστου θεραπευτικού αποτελέσματος. Τα τελευταία χρόνια η αξία της υπερηχογραφικής καθοδήγησης έχει τεκμηριωθεί με μελέτες και η υπεροχή της μεθόδου έναντι της ΗΜΓ καθοδήγησης είναι πλεόν αδιαμφισβήτητη.

10/10/2019

Προληψη ημικρανιών με Botox®

Τουλάχιστον το 2% του πληθυσμού πάσχει από χρόνιες ημικρανίες, μια διαταραχή που μπορεί να αποτελέσει σε ορισμένες περιπτώσεις σημαντική αναπηρία, όταν επηρεάζονται η ποιότητα ζωής, η εργασία και οι συνηθισμένες καθημερινές δραστηριότητες. Τον Οκτώβριο του 2010 έλαβε έγκριση, αρχικά στις Η.Π.Α., η προφυλακτική θεραπεία των ημικρανιών με την Onabotulinumtoxin Α (Botox®)

27/09/2019

Botox® στην μακροχρόνια πρόληψη της ημικρανίας

Οι εγχύσεις Botox® σε μύες στην κεφαλή και τον τράχηλο μειώνουν το συνολικό αριθμό των πονοκεφάλων, ενώ η θεραπεία είναι πολύ καλά ανεκτή. Αυτό σημαίνει ότι η τοξίνη ενδείκνυται για την μακροχρόνια προφύλαξη των ημικρανιών.

Εμφάνιση 1 έως 9 από 31 (4 Σελ.)