28/04/2022

Θεραπεία με Ελαστικές Ταινίες Περίδεσης- Kinesio Tape

Posted By: Berg Published: 28/04/2022 Times Read: 1076

Η μέθοδος Kinesio Taping είναι μια τεχνική αποκατάστασης που έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος, παρέχοντας υποστήριξη και σταθερότητα στους μύες και στους συνδέσμους του σώματος χωρίς όμως να περιορίζεται η κινητικότητα των αρθρώσεων.

Το Κinesio Tape είναι ασφαλές στη χρήση από πληθώρα ασθενών, όπως οι παιδιατρικοί, οι γηριατρικοί και οι αθλητές, και μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες ορθοπαιδικές, νευρομυϊκές ή νευρολογικές παθήσεις.

Η θεραπεία με Kinesio Τape, πέρα από τη δομική στήριξη που παρέχει, στοχεύει και τους σωματοαισθητικούς υποδοχείς του δέρματος, μειώνοντας αισθητά τον πόνο. Ακόμα δρα μέσω βελτίωση της ιδιοδεκτικότητας, δηλαδή της σύνθετης αισθητηριακής αντίληψης του εγκεφάλου περί της θέσης και της δραστηριότητας των οστών, των μυών και των τενόντων, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στον οργανισμό να αντιδράσει καλύτερα σε μια υφιστάμενη βλάβη. Τέλος διευκολύνεται η λεμφική αποστράγγιση, μέσω της μικροσκοπικής ανύψωσης του δέρματος, ενώ παρατηρείται και μια ήπια αντιφλεγμονώδης δράση.

Με βάση την κλινική εξέταση και αξιολόγηση και τις ανάγκες του ασθενούς, το Κinesio Tape εφαρμόζεται με εξατομικευμένο τρόπο. Αυτό που διαφέρει είναι το σχήμα της ταινίας, η κατεύθυνσή της, καθώς και η τάση της.

Η ταινία παραμένει στο δέρμα για 3-7 μέρες, δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί στο ντους και η τοποθέτησή της μπορεί να επαναληφθεί.

πίσω