Ιατρείο
φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης,
σπαστικότητας & αθλητιατρικής

Αλέξανδρος Τολιόπουλος

Φυσίατρος - Αθλητίατρος

Το Ιατρείο

Το Ιατρείο φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης ασχολείται με τη θεραπεία ορθοπαιδικών, νευρολογικών ή καρδιολογικών ασθενών με κινητικά προβλήματα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ειδική θεραπεία του χρόνιου πόνου. Επιπλέον το ιατρείο ασχολείται με την θεραπεία της σπαστικότητας και ειδικότερα με τις εγχύσεις Botulinum Toxin υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση. Τα μυοσκελετικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη μέθοδο του ιατρικού βελονισμού ενώ στον τομέα της αθλητιατρικής υπάρχει η δυνατότητα διάγνωσης επιδόσεων με εργοσπιρομετρία.

σπαστικότητα

Η σπαστικότητα είναι μια κινητική νευρομυϊκή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από παθολογική αύξηση του μυϊκού τόνου. Προκαλείται από βλάβη στο κεντρικό νευρικό σύστημα και συγκεκριμένα στον εγκέφαλο ή στο νωτιαίο μυελό. ...

προβολή

αθλητιατρική

Η Αθλητιατρική είναι υποειδικότητα της ιατρικής που ασχολείται με την αλληλεπίδραση του αθλητισμού και της υγείας, καθώς και την πρόληψη και θεραπεία παθήσεων που σχετίζονται με την άσκηση. Η υποειδικότητα αυτή ...

προβολή

αποκατάσταση

Η Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση είναι μια ανεξάρτητη ιατρική ειδικότητα. Στόχος της είναι η αποκατάσταση των σωματικών, νοητικών και ψυχικών λειτουργιών ασθενών, που εξ' αιτίας μιας ασθένειας ή ενός ατυχήματος, έχουν ...

προβολή

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε για νεές κλινικές μελέτες και έρευνες, επιστημονικά άρθρα αλλά και ανακοινώσεις που αφορούν το Ιατρείο. Αν έχετε οποιαδηποτε απορία σχετικά με τα δημοσιευμένα άρθρα μπορείτε να επικοινωνήσε μαζί μας κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του Ιατρείου.

10/01/2022

Σύνδρομο ταρσιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο ταρσιαίου σωλήνα μία παγιδευτική νευροπάθεια, δηλαδή ένα σύνδρομο συμπίεσης του κνημιαίου νεύρου λόγω συμπίεσής του σε ένα στενό πέρασμα, τον ταρσιαίο σωλήνα.

09/01/2022

ΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ - Κάνε τη σωστή κίνηση

Η καμπάνια "Κάνε τη Σωστή κίνηση" είναι μια πρωτοβουλία της IPSEN για ενημερωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σπαστικότητα και φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

27/12/2021

Αντιμετώπιση σιελόρροιας με αλλαντική τοξίνη

Η σιελόρροια, δηλαδή η υπερβολική παραγωγή σιέλλου, είναι ένα κοινό πρόβλημα σε παιδιά με νευρολογικά νοσήματα (π.χ. με νοητική υστέρηση ή εγκεφαλική παράλυση) και σε ενήλικες που έχουν νόσο του Πάρκινσον ή έχουν υποστεί εγκεφαλικό. Συνήθως προκαλείται από τον κακό έλεγχο των μυών του στόματος και του προσώπου.

09/12/2021

Μυϊκή κάκωση τετρακεφάλου

Ο τετρακέφαλος μηριαίος αποτελείται από τέσσερις μυς. Αυτοί είναι ο ορθός μηριαίος, ο έσω -, ο μέσος - και ο έξω πλατύς. Οι κακώσεις του ταξινομούνται σε 1ου-3ου βαθμού ανάλογα με την βαρύτητά τους. Η διάγνωση της θλάσης του τετρακεφάλου γίνεται κλινικά και απεικονιστικά με υπερηχογράφημα ή με μαγνητική τομογραφία.

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat."

Ελένη Παπαδοπούλου

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το ραντεβού σας.

επικοινωνία