Ιατρείο
φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης,
σπαστικότητας & αθλητιατρικής

Αλέξανδρος Τολιόπουλος

Φυσίατρος - Αθλητίατρος

Το Ιατρείο

Το Ιατρείο φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης ασχολείται με τη θεραπεία ορθοπαιδικών, νευρολογικών ή καρδιολογικών ασθενών με κινητικά προβλήματα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ειδική θεραπεία του χρόνιου πόνου. Επιπλέον το ιατρείο ασχολείται με την θεραπεία της σπαστικότητας και ειδικότερα με τις εγχύσεις Botulinum Toxin υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση. Τα μυοσκελετικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη μέθοδο του ιατρικού βελονισμού, ενώ στον τομέα της αθλητιατρικής υπάρχει η δυνατότητα διάγνωσης επιδόσεων με εργοσπιρομετρία.

κινητικές διαταραχές

Διάγνωση και αντιμετώπιση των νευρολογικών κινητικών διαταραχών, κυρίως της σπαστικότητας, της δυστονίας, του βλεφαρόσπασμου και του ημιπροσωπικού σπασμού. Πιστοποίηση στην ειδική θεραπεία με Botulinumtoxin από τη DGN (Γερμανική Νευρολογική Εταιρεία).    ...

προβολή

αθλητιατρική

Υποειδικότητα "Αθλητιατρική" από τον ιατρικό σύλλογο Nordrhein και Master "Αθλητιατρικής" από την Ιατρική σχολή του Α.Π.Θ. Υπηρεσίες του πλήρους φάσματος της Αθλητιατρικής με διάγνωση και θεραπεία αθλητικών κακώσεων και παθήσεων, διάγνωση ...

προβολή

αποκατάσταση

Διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση κινητικών και λειτουργικών προβλημάτων που σχετίζονται με νευρολογικές, ορθοπαιδικές, τραυματικές ή καρδιολογικές παθήσεις. Κύρια ειδικότητα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης από τον Ιατρικό Σύλλογο Nordrhein Γερμανίας.Η Φυσική ...

προβολή

Τελευταία νέα

Ενημερωθείτε για νεές κλινικές μελέτες και έρευνες, επιστημονικά άρθρα αλλά και ανακοινώσεις που αφορούν το Ιατρείο. Αν έχετε οποιαδηποτε απορία σχετικά με τα δημοσιευμένα άρθρα μπορείτε να επικοινωνήσε μαζί μας κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του Ιατρείου.

03/02/2023

Πολυνευροπάθεια/-μυοπάθεια κρίσιμης νόσου

Η πολυνευροπάθεια/-μυοπάθεια κρίσιμης νόσου είναι συχνή επιπλοκή σοβαρών ασθενειών, που περιλαμβάνουν αισθητηριακούς και κινητικούς νευρικούς άξονες, καθώς και σκελετικούς μύες, αντίστοιχα.

23/01/2023

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα προκαλείται από πίεση στο μέσο νεύρο. Aνατομικά το μέσο νεύρο περνάει από το αντιβράχιο, μέσα από μια στενή δίοδο στον καρπό (καρπιαίος σωλήνας) προς το χέρι. Παρέχει αισθητικότητα στην παλαμιαία πλευρά στα πρώτων 4 δάκτυλα. Παρέχει επίσης κινητικότητα των μυών γύρω από τη βάση του αντίχειρα.

09/01/2023

Τενοντοπάθεια στροφέων του ώμου

Το στροφικού πετάλου του ώμου αποτελείται από 4 τένοντες. Αυτούς του υπερακανθίου, του υπακανθίου, του ελάσσονος στρογγύλου και του υποπλατίου. Τενοντοπάθεια ονομάζεται η εκφύλιση των τενόντων του στροφικού πετάλου. Τις περισσότερες φορές, η τενοντοπάθεια αφορά αυτόν του υπερακανθίου.

27/12/2022

Modified Αshworth (MAS)

Η κλίμακα Αshworth και η τροποποιημένη κλίμακα Ashworth (MAS) είναι κλίμακες μέτρησης της σπαστικότητας των μυών και χρησιμοποιείται σε ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις.

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat."

Ελένη Παπαδοπούλου

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το ραντεβού σας.

επικοινωνία