18/07/2020

Ολοκληρωση μεταπτυχιακου

Posted By: Berg Published: 18/07/2020 Times Read: 918

Ο κ. Τολιόπουλος ολοκλήρωσε πρώτος και με υποτροφία το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Άθληση και Υγεία» με κατεύθυνση: Αθλητιατρική με βαθμό Άριστα 9,38. Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) «Άθληση και Υγεία» έχει ως έδρες τα Τμήματα Ιατρικής και ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Ο τίτλος της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας ήταν: Η σχέση εργοσπιρομετρικών δεικτών με την αγωνιστική απόδοση σε δρόμο 14,5 χιλιομέτρων.

Ο Α. Τολιόπουλος έχει λάβει επίσης την υποειδικότητα της Αθλητιατρικής στη Γερμανία, μετά από την προαπαιτούμενη εκπαίδευση και εξετάσεις στον Ιατρικό Σύλλογο Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (Ärztekammer Nordrhein).

Ευχαριστώ όλους τους αθλητές του Makridis Running Team και του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας που συμμετείχαν στην έρευνα της εργασίας.


*Ο ιατρός είναι αναγνωρισμένος Αθλητίατρος στην Γερμανία. Κατέχει τον τίτλο υποειδικότητας της Αθλητιατρικής από το 2018.
Έχει εργαστεί ως αθλητίατρος σε ποδοσφαιρικές ομάδες της Βόνης και ως γιατρός αθλητικών ομάδων ασθενών με καρδιοπάθειες στη Γερμανία. Στην Ελλάδα εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως αθλητίατρος της ΠΑΕ Άρης, της γυναικείας ομάδας βόλεϊ Αίας Ευόσμου και ομάδων μαραθωνοδρόμων.
πίσω